Om blessures te voorkomen is het belangrijk goed beslagen ten ijs te komen: in redelijk tot goede conditie en met goede wandelschoenen (zie voor tips over schoeisel bv de site van de Nijmeegse vierdaagse). Neem Leukoplast mee om op je voeten te plakken ter voorkoming of behandeling van blaren. Neem die tape in je dagrugzak mee zodat je het bij de hand hebt als de noodzaak ontstaat.

Er zullen langs de route geen EHBO posten zijn. In noodgevallen kan eenvoudige medische verzorging worden geboden. De organisatie neemt geen verantwoordelijkheid voor de medische zorg op zich. Hoewel we als groep pelgrims wandelen is ieder voor zichzelf verantwoordelijk. Dit neemt niet weg dat we tijdens de tocht uiteraard naar elkaar omzien en alles zullen doen om in het nodige te voorzien.

Indien het niet mogelijk is de tocht voort te zetten wegens blessures zullen wij zorg dragen voor vervoer naar het dichtstbijzijnde treinstation zodat de reis naar huis kan worden gemaakt.

De tocht vergt een goede conditie van de pelgrim. Het is aan de pelgrim zelf om zich te verzekeren dat zijn medische conditie voldoende is voor de tocht. Het zal tijdens de tocht slechts beperkt mogelijk zijn rekening te houden met diƫten. In de meeste gevallen genieten we de gastvrijheid van anderen en zal het lastig zijn met dieetwensen rekening te houden.