Over de pelgrimstocht

Navolging 2017 is een pelgrimage in het voetspoor van de Moderne Devotie met als thema de navolging van Christus. We lopen in drie dagen van Diepenveen, gelegen onder de rook van Deventer, naar Zwolle door het hartland van de 14e eeuwse beweging van de Moderne Devotie. Onderweg zijn we te gast bij kerken en kloosters waar we de gastvrijheid genieten van paters, dominees en – vooral – gewone mensen en geloofsgemeenschappen. Met onze gastheren en –vrouwen vieren we het ochtend- en avondgebed. We lezen stukken uit het boek “Navolging van Christus” van Thomas a Kempis, één van de voormannen van de Moderne Devotie. Ieder wandelt zoals ‘ie wil: alleen en in stilte of met anderen in een groep. Bagage wordt per auto vervoerd.

Deze pelgrimstocht is geschikt voor iedereen die ervaring heeft met wandelingen van ca. 20km per dag. Zie het programma voor de lengte van de dagetappes.

Programma Navolging 2017

Woensdag 24 mei

Aankomst in de abdij Nieuw Sion in Diepenveen vanaf 15.30. Om 16.00 starten we met kennismaking, toelichting bij het programma, een inleiding over Navolging en over de Moderne Devotie. We eten met elkaar en vieren het avondgebed in de kapel van de abdij. We overnachten in de abdij.

Donderdag 25 mei – Hemelvaartdag

We beginnen de dag rustig. Ontbijten met de medepelgrims in de refter van Nieuw Sion. Na het ochtendgebed is er tijd voor stilte en bezinning. Kort voor lunchtijd vertrekken we voor de eerste etappe van ca. 18 km naar Olst. Onderweg gebruiken we, vandaag en de andere dagen, stukken uit het boek ‘De Navolging in Jonge Taal’ naar het origineel van Thomas a Kempis, voor persoonlijke meditatie. In Olst vieren we ‘s avonds het avondgebed in de Dorpskerk en we overnachten bij gastgezinnen.

Vrijdag 26 mei

Na ontbijt bij het gastgezin en aansluitend het ochtendgebed in de Dorpskerk in Olst vertrekken we voor de ca. 22 km naar Windesheim. Dat is de plaats waar in de middeleeuwen het moederklooster van de Moderne Devotie stond. We zijn te gast bij Henri en Nelleke van zorgboerderij ‘Molenzicht’ vlak buiten Windesheim. Het avondgebed vieren we daar en we overnachten er op luchtbedden/matjes en in een slaapzak.

Zaterdag 27 mei

Na ontbijt en ochtendgebed vertrekken we voor de etappe van 25 km naar Zwolle. We komen aan in het Dominicanenklooster in Zwolle waar we te gast zijn. We eten met elkaar in het klooster en vieren ’s avonds het avondgebed in de kloosterkerk. We overnachten bij gastgezinnen in Zwolle.

Zondag 28 mei

Op zondag verblijven we in Zwolle. We gaan ’s morgens naar de mis in de kloosterkerk en drinken koffie met de broeders Dominicanen. Samen bereiden we het middageten. Aan het begin van de middag eindigt onze pelgrimstocht met een afsluitende viering in de kloosterkerk. Met de zegen van de broeders Dominicanen gaan we weer ons weegs. Eindtijd ca. 14.30 a 15.00.

Pelgrimstocht Navolging 2017
Woensdag 24 mei 2017 16.00 t/m zondag 28 mei 2017 14.30

 

Pelgrimsteam: Janneke Bron, Dineke Rohaan, Derk Pullen, Jan Peter Aalbers, Mink de Vries en Ben Lamoree

 

Klik hier voor praktische informatie over de pelgrimstochten

 

Aanmelden

Kosten € 195 per persoon

 

banner_navolging 2016

“De ziel gaat te voet”